Tuulilasivauriot

Muhkurin Autohuolto tarjoaa Turussa tuulilasin vaihto- ja korjauspalveluita.

Jos tuulilasiin on tullut kiveniskemä, sen laajeneminen tai halkeaminen voi edellyttää tuulilasin vaihtoa. Vaurion ollessa yli kahden euron kokoinen tai lähellä tuulilasin reunaa, korjaaminen voi olla hankalaa. Muhkurin autohuollossa ammattilaiset suorittavat tarvittavat tuulilasin vaihdot ja korjaukset.

Pienempien iskemien korjaus on mahdollista. Suuremmat säröt tai halkeamat vaativat kuitenkin tuulilasin vaihdon, johon varataan aikaa yksi työpäivä, jotta uuden tuulilasin kiinnitysaineet ehtivät kuivua. Erikoistuneet ammattilaiset Muhkurin autohuollossa vastaavat tuulilasin vaihdosta. Tuulilasin paikkaus on edullisempi vaihtoehto, ja se ehkäisee halkeamien muodostumista. Useimmiten kiveniskemät voidaan paikata ilman tuulilasin vaihtoa, ja monet tuulilasivakuutukset kattavat tällaiset korjaukset joko kokonaan tai pienellä omavastuulla.

Ensimmäinen apu iskemään on teippi. Iskemä suojataan nopeasti läpinäkyvällä teipillä estäen kosteuden ja lian pääsyn vaurioituneeseen kohtaan, mikä helpottaa tulevaa korjausta ja parantaa lopputulosta. Teippi tarjoaa kuitenkin väliaikaisen suojan, kunnes ammattilainen voi arvioida tilanteen.

Vahingon rajoittaminen

Pieni iskemä voi muuttua nopeasti halkeamaksi, erityisesti tärinän ja lämpötilavaihteluiden vaikutuksesta. Lämpötilan vaihtelut voivat johtaa lasin halkeamiseen kesälläkin, esimerkiksi kun autossa käytetään ilmastointia kuumalla säällä. Suuremmat säröt tai halkeamat vaativat uuden tuulilasin vaihtamisen, ja tästä saattaa aiheutua omavastuuosuus tuulilasivakuutuksesta riippuen. Uuden tuulilasin hinta voi vaihdella ominaisuuksien perusteella.

Käytössä tuulilasi kuluu. Vaikka särö olisikin pieni, tuulilasin vaihto voi olla tarpeellista, etenkin kun autolla on ajettu pitkiä matkoja moottoriteillä. Nopeuksilla yli 100 kilometriä tunnissa tielle puhaltava pöly, hiekka ja suola voivat vaurioittaa tuulilasia ajan myötä. Naarmut ja sameus voivat heikentää näkyvyyttä sekä kirkkaalla säällä että pimeässä, aiheuttaen heijastuksia.

Vain ehjä tuulilasi on turvallinen. Haljenneen tuulilasin kestävyys ei ole yhtä hyvä kuin ehjän. Vaurioitunut tuulilasi voi antaa periksi voimakkaammassa törmäyksessä, altistaen matkustajat ja ajoneuvon ulkopuoliset kohteet vaaralle. Turvatyynyt voivat myös toimia odotetulla tavalla vain ehjässä tuulilasissa. Siksi tuulilasin korjaus on järkevää useista syistä. Korjausvaihtoehtoina ovat tuulilasin vaihto ja paikkaus. Pienemmät vauriot paikataan välttämään niiden laajenemista, kun taas suuremmat vauriot edellyttävät uuden tuulilasin vaihtamista. Matkustajan turvatyynyt suunnataan usein ensin ylöspäin kohti tuulilasia ennen matkustajan suojaa.